Rolhorren op maat

Rolhorren

Voor naar buitendraaiende ramen is een rolhor een prima oplossing. Met één handbeweging kunt u het horgaas (kleur: grijs) laten oprollen in een kleine cassette die tussen- of óp het kozijn wordt bevestigd. Een handige oplossing voor naar buiten draaiende ramen waarin een inzethor niet mogelijk is. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer u uw ramen voorziet van een telescoop uitzetter zodat de rolhor helemaal kan aansluiten op het onderste kozijndeel. Telescoop uitzetters zijn te bestellen in onze webshop.

Bestelt u een rolhor dan leveren wij die op maat gemaakt incl. geleiders. U hoeft dan alleen de rolhor er bovenop te plaatsen en de geleiders te bevestigen. De rolhorren zijn standaard voorzien van 2 handgrepen.

Voor hoge ramen is het mogelijk om het bijgeleverde trekkoord te bevestigen. 

Veiligheidsvoorschrift

Als rolhorren op hoogte gemonteerd worden is het mogelijk het touwtje te bevestigen om de rolhor hieraan naar beneden te trekken.

LET OP: Zorg dat kinderen niet bij het touwtje kunnen!

Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De maximale standaard hoogte van een rolhor is 170 cm incl. de cassette (4,70 cm.)

Belangrijk: Gebruik voor het inmeten een goeie (geijkte) rolmaat zodat de maten overeenkomen met onze machines.

Een rolhor kan "In-de-dag" (tussen het kozijn) of "Op-de-dag" (op het kozijn) gemonteerd worden. Wordt de rolhor "Op-de-dag" gemonteerd dan moet er ook een aanslag aan de onderkant zitten, bijvoorbeeld een vensterbank. Zit er geen aanslag onder het raam dan dient er een hoeklijn gemonteerd te worden waarop de rolhor kan aansluiten.

Heeft u twijfels over het inmeten stuur ons dan een foto van het betreffende raam ( van aanzicht, incl. de ruimte eromheen) en wij vertellen of een rolhor mogelijk is en wat er ingemeten moet worden. Makkelijker kan het niet.

Inmeten voor het plaatsen van de rolhor "In-de-Dag"

Meet de gatmaat van het raam (in mm.), zie tekening hieronder. Wij zorgen voor de juiste maat zodat de rolhor inclusief de geleiders er tussen passen.

    Inmeten rolhor In-de-dag

Voor het plaatsen van de rolhor "Op-de-Dag" meet u de breedte precies hetzelfde; wij zorgen er dan voor dat de geleiders ernaast, dus óp het kozijn, kunnen. Voor de hoogte meet u lijn B in onderstaande tekening. Wij leveren de geleiders dan op maat mee.

 

 

Rolhor op maat

Standaardkleuren

 

RAL 9010 (Wit) RAL 9016 (Verkeerswit)
 RAL 9001 (Crème)
 RAL 7016 (Antraciet)

 

Klik hier voor de montagehandleiding

Sorteer op
© 2018 - 2024 Goedkoopste Horren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel